РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Уебинарите на ДИПКУ продължават да подкрепят българските учители в извънредното положение

Публикувано на:

Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийски университет-Стара Загора превърна в традиция всеки вторник да се провеждат безплатни уебинари, в които да оказват професионална подкрепа и съвети към българските учители по време на извънредното положение, в което се налага само дистанционно обучение.

Третият вторничен уебинар беше посветен на темата: „УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС И ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНСТИТУЦИЯ В УСЛОВИЯ НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ".

В рамките на час и половина своя управленски опит от последните седмици споделиха директори на училища от областта. Господин Балъкчиев - директор на ОУ "Кирил Христов" в Стара Загора представи изградената техническа база в училището, която е спомогнала значително преходът към дистанционно обучение на учениците. Разказа за проблемите, с които екипът на училището се е сблъскал и начините за тяхното преодоляване.

Директорът на СУ "Иван Вазов" в Стара Загора Динко Цвятков дискутира данни от анкетно проучване сред учители, ученици и родители. От тях става ясно, че и трите страни са с преобладаващо позитивни нагласи към дистанционното обучение.

Госпожа Мариана Демирева - директор на ПГ "Иван Хаджиенов" - Казанлък разказа за опита на управляваното от нея училище в дуалното обучение. Тя предостави на участниците в уебинара част от урок по практика, който се провежда дистанционно синхронно.

И тримата директори на училища бяха единодушни, че въпреки усилията, ситуацията е подобрила значително взаимодействието между учители, родители и ученици. 

За участие в уебинара се регистрираха 76 учители и директори от цялата страна.

Организаторите на инициативата планират следващият уебинар, който ще се проведе отново във вторник (14-ти април) да бъде посветен на добрите педагогически практики в работата с ученици от уязвимите групи. Достъпът до уебинарите е безплатен, а информацията за тях се актуализира на сайта на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите. 

Вижте още