РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Готви ли ни изненади времето?

Публикувано на:

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-значителна облачност ще има над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България до вечерта ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който през деня ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.

Над планините облачността ще е разкъсана, често намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб от североизток. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градус, а максималните - между 8 и 13.

Във вторник вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат. Ще започне увеличение на облачността, средна и висока.

Сряда и четвъртък са дните, в които се очаква над Балканите да нахлуе поредна доза студ. В сряда ще завали от запад на изток дъжд. С падането на температурите вечерта, в планините, по високите места на Западна България и тук-там в Предбалкана и Лудогорието ще има мартенски снеговалежи. Студеният фронт ще премине и с по-силен студен вятър.

Времето ще се успокои с повече слънце и по-високи пролетни температури следващия уикенд.

Вижте още