РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ефективно наказание получи мъж за извършени хулигански прояви спрямо полицейски служители

Публикувано на:

Наказание лишаване от свобода в размер на пет месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, получи 47-годишен мъж от Казанлък.

Наложеното наказание е по силата на одобрено споразумение.

Пред съда мъжът призна вината си за това, че на 13 октомври миналата година, в Казанлък, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на РУ гр.Казанлък, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на опасен рецидив.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, доброволно е подписал споразумението и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

По случая е установено, че след като на адреса на подсъдимия отишли полицейски служители, той се барикадирал в дома си, поради което на място пристигнали и специализирани полицейски части, участвали в задържането му.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Вижте още