РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Пролетни температури днес

Публикувано на:

Днес преди обяд ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове облачността от запад временно ще се увеличи и снижи, и вечерта на места в Северна България ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в Западния Предбалкан - временно силен югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 17 и 22 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, която вечерта ще се увеличи и снижи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 21 градуса, на север от нос Калиакра - 14-15. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11, на 2000 метра - около 3 градуса.

В петък ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините временно силен югозападен вятър. Ще остане сравнително топло с минимални температури между 3 и 8 и максимални - между 17 и 22 градуса.

Облачността ще е по-често значителна и на отделни места в Западна и Южна България ще превали дъжд. В събота в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи, значителни по количество на места в Югоизточна България, където е възможно да са придружени и с гръмотевици.

Вижте още