РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора е част от най-голямото международно туристическо изложение в Берлин

Публикувано на:

Стара Загора отново дава сериозна заявка за разпознаваемост на световната карта с участието си в най-голямото международно туристическо изложение „Internationale Tourismus-Börse" (ITB). Браншовият форум се провежда от 7 до 9 март в Берлин, а България е представена от 44 туристически фирми и администрации. Предимствата на хилядолетния град и всички възможности, които дава старозагорският регион в сферата на туристическите услуги, презентират началникът на ресорния отдел на Общинска администрация Маргарита Крумова и гл. експерт от отдел „Спортни дейности" Таня Косева. 

Българският щанд в Berlin Expo Center е разположен на 500 кв. м. площ, като това го прави един от най-големите до момента.

ITB – Берлин е най-престижното събитие за туристическата индустрия от цял свят,  което се провежда от 1966 г. През 2019 г. на него са се представили над 10 000 изложители, а участие са взели 113 500 професионалисти от над 180 страни. През последните три години, изложението се провеждаше само в дигитален формат, заради COVID-19 пандемията. През 2023 година ITB се завръща, като се провежда в нов формат, предназначен само за професионалисти в бранша – като B2B платформа, която дава възможност на туристически фирми и дестинации от цял свят да обменят опит, идеи и да надграждат своите туристически продукти.

Вижте още