РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Първи шах турнир в The Lodge Coworking Space

Публикувано на:

The Lodge Coworking Space и шахматен клуб „Ан Пасан“ организират първи Шах турнир The Lodge. Той ще се проведе на 26 март от 9:30 часа в The Lodge Coworking Space. Целта му е да се популяризира шахматната игра сред живеещите в Стара Загора и региона.

Състезателите ще бъдат разделени в два отделни турнира - за възрастни и за деца, родени след 31.12.2010 г. В събитието могат да се включат любители и шахматисти с максимално ЕЛО по класически и ускорен шахмат не по-голямо от 2200.

Желаещите да участват ще премерят сили по предварително уточнен ясен регламент. Турнирът ще се проведе по швейцарската система в 7 кръга, а за изготвяне на жребия ще бъде използвана компютърната програма Swiss Manager. Контролът за игра 15 минути + 5 секунди на състезател за завършване на партията. Времето ще се измерва с електронни часовници DGT. Класирането ще се извършва според набраните точки.

Всеки, който иска да се включи, е необходимо да се регистрира, като изпрати E-mail до Мирослав Митев на [email protected], както и предварително да заплати такса от 25 лв. Гарантирано е участието на първите 50 записали се.

За най-добрите в турнира за възрастни има предвидени специални парични награди. Най-добре представилият се в турнира за деца също ще получи поощрителна парична награда, а за всички останали малчугани ще има медали и подаръци.

Наградите са осигурени с любезното съдействие на eDynamix и Ротари Клуб Стара Загора.

Цялата програма на събитието, пълните условия и още подробности можете да видите на сайта на The Lodge Coworking Space. Срокът за записване е до 23 март.

 

Организатори:

The Lodge Coworking Space е споделено работно пространство, в което наред с офис пространство за ИТ и дигитални специалисти, фриленсъри и малки компании, се организират и различни събития и инициативи, които да подкрепят и развиват “активности на знанието”. 

Шахматен клуб „Ан Пасан“ е създаден през 2013 г. и е редовен член на БФШ 1928 от 2018 г. Основната идея на клуба е да създава и изгражда силни млади състезатели по шахмат. Занимания в него водят Петър Дренчев с начинаещи и напреднали и Петър Генов с напреднали. 

 

 

 

Вижте още