РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Разкриха тежко криминално престъпление от миналата година

Публикувано на:

Разкрито е тежко криминално престъпление от миналата година.

На 08.10.2022г. в район обслужван от РУ-Чирпан, в близост до АМ "Тракия"  е открито тяло на 26-годишен мъж. След проведено разследване от служители на ГДНП, ОДМВР-Стара Загора, РУ-Чирпан, Института по психология към МВР е установен извършителя - 36-годишен софиянец, който е задържан.

Работата по случая продължава под надзора на  Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо задържания, на когото е повдигнато обвинение за това, че на 13.09.2022 г. в землището на гр.Чирпан, област Стара Загора, умишлено е умъртвил 26-годишен мъж - престъпление по чл.115 от НК.

Окръжен съд – Стара Загора счете, че от материалите по досъдебното производство са налице доказателства, които обосновават предположението, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Този извод произтича от обстоятелството, че от 13.09.2022 г. до 25.02.2023 г. престъплението не е било разкрито, а  мъжът се е укривал. Съдът намери, че най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” съответства на високата обществена опасност на деянието и дееца.

Разследването е започнало след подаден сигнал за намерен в землището на гр.Чирпан труп на мъж, в напреднал стадий на разлагане и без лични документи. При извършената аутопсия на трупа е констатирана причината за смъртта - множество прободни рани, нанесени с остър предмет. От назначената по делото ДНК експертиза е установена самоличността на убитото лице.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е обжалвано и предстои делото да се гледа от Пловдивския апелативен съд на 09.03.2023 г. от 10,00 часа.

Вижте още