РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стартира първото издание на Бизнес академията за предприемачи BASE в Стара Загора

Публикувано на:

В Стара Загора стартира първото издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. Програмата е безплатна и се осъществява от Сдружение „IT Стара Загора“ в партньорство с Фондация „Америка за България“ и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Основната й цел е да насърчи бъдещи предприемачи да развият собствени идеи, като ги превърнат в успешни бизнес начинания. В рамките на 12 седмици общо 32 участници ще се срещат с доказали се предприемачи, които ще им предават знания в различни направления.

На края на обучението всеки от участниците ще подготви и представи бизнес план за своя проект. Жури ще определи победителите по предварително зададени критерии. Трите най-добри проекта ще получат финансов стимул от предвидения награден фонд.

По време на откриващото събитие участниците бяха приветствани от Иванка Сотирова, ръководител на Международен Младежки Център, както и от  Александър Грозданов от Асоциация ABLE и Надя Захариева от Фондация „Америка за България“.

„Най-ценното нещо на програмата е общността, която ще изградите и познанствата, които ще направите. На добър час!“, сподели с участниците Надя Захариева.

Успех на участниците в BASE пожела и Александър Грозданов, който е ръководител на проекта.

„Важно е да разберете и повярвате, че е възможно идеята ви да се реализира. Трупайте смело знания. Ще бъдем до вас през цялото време. Искаме да сме ви максимално полезни. Сигурен съм, че BASE ще бъде изключително успешна програма в Стара Загора“, добави той.

Боряна Пейчева от „IT Стара Загора“ коментира, че се надява програмата да се установи в Стара Загора, защото вярва, че градът и региона имат голям предприемачески потенциал.

Към откриващото събитие се присъедини Силвия Павлова, която е основател на бранда за биокозметика Wooden Spoon. Тя разказа повече за своя предприемачески път и очерта основните неща, които трябва да знае всеки бъдещ предприемач, като същевременно с това сподели и много примери от изграждането на собствения й бизнес.

Допълнителна информация за BASE може да намерите на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи - www.baseprogram.bg.

Вижте още