РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето през уикенда

Публикувано на:

В събота облачността ще е значителна, на места в Южна България със слаби валежи от дъжд, сутринта в отделни райони с мъгла. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Там ще духа до умерен запад-северозападен вятър, а в останалите райони ще е слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността временно ще се разкъсва, след обяд ще е по-често значителна. Преди обяд вятърът ще е от запад, след обяд ще се ориентира от югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 8 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг, на височина под 1300 метра - от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра - около минус 1 градус.

В неделя ще духа умерен северозападен вятър. Ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места, главно в Южна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните - между 8 и 13.

В понеделник облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Вятърът ще отслабне, а по-късно през деня ще се ориентира от югозапад и с него ще се затопля.

Вижте още