РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

БСП регистрира листата си за предстоящите предсрочни избори

Публикувано на:

Политическата нестабилност не е добре за хората и за страната. Надявам се конфигурацията след изборите да даде възможност за съставяне на павителство, за да може да се решават проблемите. Това коментира водачът на листата на БСП за Старозагорски регион Георги Гьоков. 50% от листата са нови лица, всички от Старозагорска област. 

"Регистрирахме балансирана листа, с експерти, застъпени са почти всички сфери. Имаме програма с национални приоритети - "Мир, благоденствие, солидарност и прогрес". БСП ще работи за мир, повишаване доходите и таван на цените. 

"Марица-изток" е един от местните приоритети на левицата, каза водачът на листата. Сред останалите са инфраструктура, четирилентов път към АМ "Тракия", още една връзка на Стара Загора с магистралата, както и изграждането на тунел под Шипка.

Пълната листа на БСП: 

1. Георги Янчев Гьоков, 61 г., инженер и дългогодишен директор на дирекция „Бюро по труда" – Стара Загора.  С богат опит в законодателната дейност. Отлично запознат с функционирането на държавната администрация, с експертиза в социалната сфера и  взаимодействието с НПО, синдикати и работодатели. Общински съветник  и зам.-председател в  местния парламент в периода 2003г.-2015г. Народен представител от 42-то до 48-ото Народно събрание, министър на труда и социалната политика от м. декември 2021г. до м. август 2022г.

2. Пламен Станимиров Караджов, 43 г., специалист по счетоводство и одит на нефинансови предприятия. Работи като главен счетоводител в Югоизточно държавно предприятие. Втори мандат общински съветник. Председател на БСП-Казанлък.

3. Николай Генчев Каварджиклиев, 54г., магистър по специалността „Финанси и банково дело", финансов експерт. Работил като изпълнителен директор на държавен фонд „Земеделие" и изпълнителен директор в няколко банкови и застрахователни институции.

4. Велина Димитрова Атанасова, 50г., магистър по право, адвокат към Адвокатска колегия-Стара Загора. Председател на БСП-Стара Загора.

5. Галина Куманова Господинова, 47г., бакалавър по специалността „Регионална икономика", търговски супервайзор в частно дружество. Общински съветник в Общински съвет-Стара Загора в мандат 2019г.-2023г.

6. Динко Колев Господинов, 39г., с висше образование, доктор по специалността  „Електроснабдяване и електрообзавеждане". Работи като ръководител отдел в държавно дружество.

7. Неделин Костадинов Марков, 41г., доцент доктор по регионална икономика, магистър по счетоводство, контрол и одитинг. Преподавател в Тракийския университет.

8. Косьо Христов Косев, 56г., магистър по специалността „Икономика и данъчна политика". Три мандата кмет на община Николаево (2007г.-2019г.), общински съветник в Общински съвет-Николаево в мандат 2019г.-2023г.

9. Николай Стефанов Атанасов, 79г., инженер, областен координатор и председател на общинската организация на ПП „Нова зора".

10. Милена Златева Данкова, 36г., магистър по специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика". Учител в основно училище в Стара Загора.

11. Сашко Иванов Лозанов, 66 г., магистър по право, член на Адвокатската колегия в Стара Загора. Общински съветник в Общинския съвет-Стара Загора в мандати 2003г.- 2007г. и 2011г.-2015г.

12. Радиана Георгиева Неделчева, 23г., студент по магистърска специалност „Строителство на сгради и съоръжения". Работи в строителна фирма. Председател на Младежкото обединение в БСП-Стара Загора.

13. Пламен Русев Русев, 28г., магистър по специалността „Мехатроника". Организатор производство в предприятие за производство на хидравлични компоненти и системи. Член на Младежкото обединение в БСП-Казанлък.

14. Петър Георгиев Гончев, 33г., магистър по специалността „Молекулярна биология и биотехнология", търговски представител в частно дружество, член на Младежкото обединение на БСП – Стара Загора.

15. Стефан Генчев Стойчев, 68г., висше образование, специалност „Финанси и кредит". Финансов инспектор в АДФИ. Общински съветник в Общински съвет-Мъглиж, мандат 2019-2023г.

16. Момчил Донев Ненов, 43г., магистър „Строителство на сгради и съоръжения". Народен представител в 47-мо Народно събрание. Технически ръководител в строителна фирма.

17. Александър Александров Семов, 23г., студент в Технически университет. Работи  като инженер-технолог в компания за металообработка.

18. Диян Антонов Донев, 30г., инженер по електроника. Работи в компания за търговия на селскостопанска техника, резервни части и сервизни услуги. Член на Младежко обединение в БСП-Стара Загора.

19. Неделин Вълчев Матев, 25г., инженер по „Автоматика и компютърни системи". Служител в държавно дружество.

20. Владимир Любомиров Грамовски, 36г., магистър по специалността „Мениджмънт на социалните ипедагогическите организации". Търговски представител в частно дружество.

Вижте още