РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Какво време ни очаква?

Публикувано на:

Новата седмица започва отново със силни ветрове. Жълт код за силен вятър е обявен за понеделник в 14 области на страната. Предупрежденията за силен вятър ще важат за областите Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Хасково и Кърджали.

Прогнозата е за силен южен вятър в източната половина от страната. През цяла България ще преминава студен фронт. Облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще има и валежи от дъжд. Максималните температури ще са в широки граници от 10 - 12 градуса в Западната половина от страната до 18 - 20 на изток.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често - значителна и в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16-20 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. 

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7, на 2000 метра - около 1 градус.

През следващите дни ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините над 1500-1600 m - от сняг. Във вторник в отделни райони в Южна България ще са значителни по количество, а в сряда ще са слаби и на по-малко места.

Вижте още