РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Световният шампион ще се състезава в Стара Загора в турнир по бързо и вярно смятане

Публикувано на:

Стара Загора събира математически таланти в поредното предизвикателство. В състезанието участва и световният шампион по скоростно пресмятане за деца Калоян Гешев.

На 25 февруари в ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански" ще се проведе третият турнир по бързо и вярно смятане. Организатори са Съветът на мъдреците при ПГ по КНМА „Проф. Минко Балкански" и Фондация "Миню Балкански", с. Оряховица.

Регистрирани  за участие са ученици от подготвителен до 10 клас от Бургас, Варна, Димитровград, Казанлък, Пазарджик, Пловдив, Разград, Сливен, София и Стара Загора.

Състезанието е за 60 минути  върху 30 математически задачи за пресмятане за всеки от класовете.

Сред участниците са най-младият българин член на Менса - 10-годишният Сава Троански от Пазарджик, 12-годишният  Калоян Гешев от София - световен шампион по умствена скоростна калкулация за деца и вицесветовен шампион за всички възрасти при изчисление на 6-цифрен неточен квадратен корен, трети най-универсален калкулатор в света и член на Менса.

Все още имате шанс да сте част от математическото предизвикателство за 2023 година.

Регистрацията приключва на 22.02.2023 г. Документи за участие можете да получите като напишете писмо на електронен адрес [email protected]

Вижте още