РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Регион Стара Загора отново с добри позиции в престижна международна класация

Публикувано на:

За 12 ти пореден път АРИР – Стара Загора представи потенциала на област Стара Загора да привлича инвестиции в проучването за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс за преки чуждестранни инвестиции. Стара Загора отново е класирана в категории в престижната класация в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители.

Стара Загора бе представена като инвестиционен потенциал от АРИР в тази класация за първи път през 2010 г. и през годините е заемала редица престижни места, като два пъти е заемала престижното 1-во място е в класацията 2018/19 и 2020/2021 г.

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2022/23, изданието fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани чрез специалните й онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

В класацията за 2022/2023 са участвали 148 региона от Европа, разделени в категориите малки, средни и големи. Критериите и тази година са разпределени в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда.

В представянето на региона АРИР използва дългогодишния си опит, познаването на региона и акцентира върху вече одобрения проект за създаването на Европейски Цифров Иновационен Хъб Загоре, който е част от цялостната концепция за разширяването на регионалната икономика на база водородни технологии, за които има одобрени още 2 проекта:

ZAHYR - за изграждане на пилотна малка по мащаб водородна долина;

START- за разработване на стратегия за разнообразяване на регионалната икономика с фокус водород

Вижте още