РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Студентка от Тру е отличена със стипендия от старозагорска фирма

Публикувано на:

Четвъртокурсничката по специалност „Ветеринарна медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора Благовеста Славчева е носителят на тазгодишната стипендия за подпомагане на перспективни старозагорски студенти, учредена от фирма „Сами М“. Талантливата казанлъчанка получава от компанията еднократна парична стипендия в размер на 3000 лв. На официална церемония в Стара Загора, търговският директор на „Сами М“ Мирослав Райчев отличи Благовеста и със специален плакет, и грамота. На събитието присъстваха проф. Румен Бинев, зам.-ректор по административна, стопанска и информационна дейност, деканът на Ветеринарномедицински факултет проф. Тодор Стоянчев, Мина Николова, корпоративен консултант на „Сами М“, Ралица Кирова, мениджър стратегически и ключови клиенти, и Александър Петров, регионален представител.

За втора поредна година компанията осигурява парични премии за изявени студенти по ветеринарна медицина в Тракийски университет. Съгласно регламента на конкурса, кандидатите подготвят реферати по предварително зададени теми, свързани с производството на месо и месопреработвателната промишленост, а компетентно жури преглежда кандидатурите и присъжда 3 еднократни стипендии по 1000 лв. на най-добрите разработки. Тази година обаче Благовеста буквално „отвява“ конкуренцията, сподели Мина Николова. Представеният от перспективната студентка реферат на тема "Производство на качествено свинско месо. Породи животни, начини на хранене, отглеждане, изследвания и анализи" е толкова добър, че журито единодушно решава победителят да е само един и да получи целия награден фонд.

„Ще се радваме да продължите да се занимавате и с академичен труд, но никога не губете връзка с практиката“, пожела Николова на победителката и допълни, че с радост ще я посрещнат и на преддипломен стаж в производствените бази на компанията.

„Приканвам всички колеги да участват в подобен род конкурси – дори да не успеят, в самия процес на подготовка ще научат още много неща и ще придобият безценен опит“, каза Благовеста. По отношение на бъдещето, призьорката изрази надежда, че ще успее да съчетае научна и практическа кариера, при това в Тракийския университет.

Вижте още
От днес на разположение е и Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври" и до Универсалния магазин
01/12/2023