РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жълт код за вятър в почти цялата страна

Публикувано на:

С ветровито време ще започне новата седмицаЖълт код за силен вятър е издаден за днес за 18 области в страната. Ще духа силен северозападен вятър с пориви 19-24 m/s. Предупредителен жълт код е издаден за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София Област, София, Перник, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Хасково.

През следващото денонощие облачността ще бъде променлива, по-значителна главно над източната половина на страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд. През нощта вятърът ще е слаб до умерен, утре отново ще се усили и ще бъде умерен и временно силен от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между 3 и 8, максималните ще са между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на места ще превали слаб дъжд. През нощта ще духа временно умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, утре - до умерен и за кратко ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 10-14 градуса, температурата на морската вода е 6-7 градуса.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на отделни места над около 1500 метра ще превали слаб сняг, в масивите в Източна България - слаб дъжд. Ще духа силен, временно бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Във вторник облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14 и 19 градуса, а минималните ще са между 1 и 6.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът временно ще стихне. Дневните температури ще се повишат с още 1-2 градуса.

Вижте още