РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Високи градуси през уикенда

Публикувано на:

Жълт код за вятър е обявен за 15 области на страната в събота. Предупреждението за потенциална опасност е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Пазарджик и Пловдив. 

В събота вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Северна България силен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над североизточните райони - по-често значителна, но ще е почти без валежи. Минималните температури ще са предимно между минус 0 и 5 градуса, по-ниски на места в Югозападна България. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 15 и 20 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие, но ще е без валежи. Ще духа умерен западен вятър, в северните райони ще е временно силен. Максималните температури ще са 15-17 градуса, температурата на морската вода е 5-6 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, но ще е почти и без валежи. Там и северозападният вятър ще е силен, докато в масивите на юг ще е до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11, на 2000 метра - около 3 градуса.

В неделя ще има разкъсана средна и висока облачност, вятърът ще отслабне, ще е до умерен от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 2 и 7, а максималните - между 17 и 22 градуса.

В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и отново ще се усили и с него дневните температури за кратко ще се понижат. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места, главно в Северна България и източните райони, ще превали слаб дъжд, в планините над 1500 м - слаб сняг.  

Вижте още
От днес на разположение е и Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври" и до Универсалния магазин
01/12/2023