РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Какво време ни очаква?

Публикувано на:

Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса. Утре ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

През следващите дни вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е умерен. Ще има променлива облачност, по-голяма вероятност за слаби валежи от дъжд има в сряда в Източна България. Температурите ще се повишават и в сряда минималните ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 6 и 11. 

Кулминацията на това февруарско затопляне ще е в петък с температури през деня в някои райони около 15 градуса.

В последните дни на тази и началото на следващата седмица през страната ще преминат два студени фронта. Първият ще обхване почивните дни с мощен запад-северозападен вятър. Валежите ще са краткотрайни от дъжд в равнините и сняг в планините.

Следващият студен фронт се очаква около 20 февруари. Освен силния вятър, той ще понижи температурите. След почти пролетен понеделник, ще последва застудяване с превалявания от дъжд и сняг. За ден два отново ще усетим полъха на зимата.

След това до 25-26 февруари ще се радваме на слънчеви февруарски дни с постепенно повишаване на температурите над обичайните за този месец.

Вижте още