РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

1.5 млн. лв. са постъпили в общината от санкции и Зелена зона

Публикувано на:

1.5 млн. лв. са постъпили в бюджета на Община Стара Загора през миналата година в резултат на заплащането за престой в Зелена зона, както и от санкции на нарушители. Това коментира кметът Живко Тодоров. Над 17 000 са наложените глоби с фиш. Поставени са 3963 скоби на автомобили. В 2265 случая се е стигало до намеса на паяк и превозното средство е било репатрирано. „Въпреки че заплащането на престоя на лека кола в централната градска част е електронно, продължава неспазването на правилата“, каза кметът.

126 изоставени автомобила са били премахнати.

През миналата година Общината е съставила общо 621 акта за административни нарушения. Най-голям е броят на глобите за нарушаване на обществения ред – 303, в които влизат и вандалските прояви по общински съоръжения, следват санкциите на водачи на МПС. За управление на отпадъците глобите са 43, а по линия на ветеринарномедицинската дейност – 23.

Кметът Живко Тодоров оцени като негативни данните. Числата сигнализират, че въпреки публичното говорене и санкциите, правилата продължават да не бъдат спазвани.

Вижте още