РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Отпадат таксите за детски градини и ясли по време на извънредното положение

Публикувано на:

От 1 март до края на извънредното положение родителите няма да заплащат такси за детски градини и ясли. Тези, които до 13 март са платили, ще бъдат компенсирани за сметка на следващи такси. Това са част от мерките, които ще бъдат гласувани на априлското заседание на Общинския съвет.

Детска млечна кухня ще бъде безплатна от 1 април до края на извънредното положение. Безплатни ще бъдат още домашен социален патронаж и диетичният стол, коментира председателят на групата на БСП в местния парламент Иван Върляков. 

"Има завишен интерес към детска млечна кухня, социален патронаж и диетичен стол. Поради тази причина ще се увеличат възнагражденията на всеки един от персонала със 100 лева, считано от 1 април", коментира председателят на групата на ГЕРБ Диан Димитров. Той допълни, че са поръчени 5000 маски, които ще бъдат раздадени на хората от селата. 

"На първо място е важно да се предпазим физически, но след това трябва да се погледне и на икономическите последици. Затова е важно хората да запазят максимално работните си места", допълни Димитров.

Мерките са съвместни на групите в Общинския съвет. Необходимите средстава са около 300 000 лева.

Кметът Живко Тодоров благодари на партиите в местния парламент за съвместната работа и за изготвените мерки, с които общината да подкрепи гражданите.

Вижте още