РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жълт код за ниски температури в Стара Загора

Публикувано на:

Жълт код за ниски температури е обявен в сряда в 25 области в България. Отрицателни ще останат максималните температури областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, област София, Стара Загора, Търговище и Шумен

Няма предупреждение за опасни явления за общините Хасково, Кърджали и Ямбол

Има предупреждение и за силно морско вълнение. По северното черноморие вълнението ще е около 4 бала, а на юг до 5 бала. Ще духа и силен северен вятър с пориви до 17-20 m/s (7-8 по Бофорт). 

Минималните температури ще се понижат още и ще са предимно между минус 9° и минус 4°, в София - около минус 7°. Утре ще се задържи предимно облачно и на места в Североизточна, Централна Северна България и планинските райони ще превали сняг. По-значителни разкъсвания на облачността до предимно слънчево ще има в Югозападна България. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен вятър от север-североизток.

Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°. По-ниски, до минус 4°, ще са в Североизточна България. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца - ще продължи да се повишава. 

Вижте още