РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвиниха мъж за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем 46-годишен мъж, който на 1 май миналата година, в Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ауди“, след употреба на наркотични вещества, установено по надлежния ред с токсикохимична експертиза. Престъплението е квалифицирано по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Мъжът управлявал автомобила по ул. “Августа Траяна“. Екип на сектор „Пътна полиция“ – Стара Загора го спрял за проверка и при тестване с техническо средство била отчетена употреба на наркотични вещества. Водачът бил сам в колата. Той е дал кръв за анализ и изготвената токсикохимична експертиза е установила наличие на наркотични вещества, опиати – морфин и кодеин. Мъжът е осъждан по три присъди за притежание и разпространение на наркотични вещества, като му е било определяно наказание лишаване от свобода от 3 години.

С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте още