РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Жълт код за ниски температури в цялата страна

Публикувано на:

Оранжев код за опасно време е в сила за област Сливен за днес. Във всички останали области на България за понеделник е обявен жълт код за ниски температури, а в някои и за силен вятър. Очакват се максималните температури да останат под нулата. Ще духа силен северен вятър с пориви 20-24 m/s.

От НИМХ напомнят, че ниските температури могат да доведат до здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомни хора.

Остават и условията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните - между минус 4 и 1 градус.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен северен вятър и ще има виелици. Максимални температури: между 0 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8, на 2000 метра - около минус 15 градуса.

Вижте още