РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Валежи от сняг и минусови температури в неделя

Публикувано на:

Днес валежи от сняг ще има на повече места в Северна и Западна България, като в западната половина на Предбалкана и Дунавската равнина валежите ще са по-продължителни и интензивни. Ще духа леден вятър от север с по-силни пориви в областите на Юг и на Изток. Ще е студено с температури между 1 и минус 4 градуса. 

И за днес в много райони на страната е обявен жълт код.

Температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната ще са с обратен денонощен ход, а към 14:00 часа преобладаващите ще бъдат между минус 4 и 1 градус.

Над Черноморието ще е облачно, дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще е ветровито, със силен североизточен вятър. Максимални температури: минус 1 - 3 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. 

Над планините ще е облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, значителни в Централна Стара планина, Странджа и на места в Рило-Родопска област. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8, на 2000 метра - около минус 13 градуса.

В понеделник в Източна България ще остане доста ветровито, облачно, до около обяд все още с валежи от сняг. В западните райони валежите още сутринта ще спрат, вятърът ще отслабне, а по-късно през деня и облачността ще се разкъсва. Застудяването ще продължи, минималните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните - между минус 5 и 0.

Във вторник над Западна и Централна България облачността ще намалява, временно и до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14 - минус 15 градуса, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи.

Вижте още