РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Общината и Общинският съвет настояват бизнес плана на ВиК да бъде преработен

Публикувано на:

Ръководството на община Стара Загора и общински съветници се срещнаха с мениджърския екип на ВиК Стара Загора. Поводът бе недоволството на гражданите след поредното увеличение на цената на водата от 1 януари тази година. В момента един кубик струва 4,61 лева.

Увеличението е заложено в утвърдения 5–годишен бизнес план на ВиК Стара Загора, който бе приет през април миналата година.

Община Стара Загора и Общинският съвет настояват бизнес плана на водното дружество да бъде преработен. От следващата седмица работна група от 7 общински съветника започва  преговори с ВиК за преработване на плана, като крайната цел е намаление на цената на водата.

Кметът Живко Тодоров определи общите действия на администрация и съветници от всички групи като "историческо обединение", като подчерта, че община Стара Загора не влияе пряко върху формирането на крайната цена на водата.

Председателят на Общинския съвет Мария Динева определи създалата се ситуация като „административно недоразумение“, но вижда благоприятен изход.

Вижте още