РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Стара Загора и Германо-Българската индустриално-търговска камара ще работят в тясно сътрудничество

Публикувано на:

Зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев се срещна с д-р Митко Василев, главен управител на  Германо-Българската индустриално-търговска камара, д-р Мариана Чолакова, представител на ГБИТК за район Южен Централен и Почетен консул на Федерална Република Германия и г-н Мориц Зайлер, ръководител на икономическия отдел в Посолството на ФР Германия в България. Обсъдени бяха бъдещо сътрудничество, както и съвместни проекти за Стара Загора и областта.

„На проведената среща успяхме да поставим бъдещи точки за съвместна работа. Отправихме покана към Баварската делегация за посещение и обмяна на добри идеи и бизнес начинания. Ще ги запознаем с възможностите за инвестиции", обясни Танев. Той допълни, че предстои да се насочат усилия към мащабна рекламна кампания, разкриваща възможностите и предимствата на региона.

„Благодарим за възможността днес да бъдем заедно с Вас и да обменим идеи за съвместна работа. Целта на нашето посещение е да се запознаем с даденостите на региона, като сме посетили вече Тракийския университет,  както и две потенциални фирми за партниране в областта. Можем да кажем, че Стара Загора е важно и интригуващо място за нас, затова ще се радваме да изградим по-тясно сътрудничество. Очакваме началото на лятото пристигането на бизнес делегация, начело с министъра на икономиката, регионалното развитие и енергетиката на Бавария, като освен град София, ще предложим да бъде посетена и Стара Загора", поясни д-р Митко Василев.

Мориц Зайлер сподели впечатления, че през изминалата година Стара Загора е отбелязала 20% ръст на чуждестранните инвестиции.

Германо-Българската индустриално-търговска камара е най-голямата двустранна камара в България и част от мрежата на германските външнотърговски камари на повече от 140 локации в 92 страни по целия свят. В ГБИТК членуват над 550 германски, български и международни компании и организации.

Вижте още