РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Времето в неделя

Публикувано на:

В неделя ще се задържи предимно облачно, но валежите ще отслабнат и ще спират, най-късно в североизточните райони от страната.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните ще са между 1 и 6.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, преди обяд по северното крайбрежие с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 2 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. 

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Преди обяд на места в Западна и Централна България ще превалява слаб сняг, но след обяд ще спре. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

През първите дни от новата седмица облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места, главно във вторник в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен, във вторник в Дунавската равнина и в западната част на Горнотракийската низина временно ще се усили. Минималните температури ще се понижат и ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, дневните ще се повишават и във вторник в повечето места ще са между 3 и 8 градуса. 

Вижте още