РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Осъдиха двама мъже за участие в организирана престъпна група за разпространение на високорискови наркотични вещества

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, постигнато между прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора, двама обвиняеми и защитниците им.

И на двамата обвиняеми бе наложено наказание за срок от по една година лишаване от свобода, което да изтърпят при първоначален „общ“ режим, и глоба в размер на 5000 лева.

Пред Окръжен съд – Стара Загора двамата мъже - на 30 и 31 години, се признаваха за виновни в това, че за времето от неустановена дата през 2021 г. до 21/22.10.2022 г., на територията на Община Стара Загора, се сговорили помежду си да извършат в страната престъпления (участие в организирана престъпна група, създадена с цел отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона правила и държане на наркотични вещества, с цел разпространение, в големи размери), за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага, както и че на 21/22.10.2022 в с.Калояновец, община Стара Загора, като съизвършители и в съучастие помежду си, без надлежно разрешително, преработвали и държали високорискови наркотични вещества с цел разпространение – коноп /марихуана/ с общо тегло 11878.97 грама.

31-годишният мъж призна вината си и за това, че на 21/22.10.2022 в с.Хрищени, община Стара Загора, без надлежно разрешително, придобил и държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества - коноп /марихуана/ с тегло 100,7 грама, а 30-годишният обвиняем, че на 22.10.2022 г. в гр.Стара Загора придобил и държал, с цел разпространение - коноп /марихуана/ с тегло 10.16 грама.

За всеки един от обвиняемите ще бъде приспаднато времето, през което са били с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът постанови високорисковите наркотични вещества, предмет на престъплението, да бъдат унищожени по надлежния ред.

Вижте още