РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров: Искаме цените на ВиК да се предоговорят

Публикувано на:

Община Стара Загора настоява за преразглеждане на бизнес-плана и програмата на ВиК – Стара Загора, както и за предоговаряне на цената на водата. Кметът Живко Тодоров обясни, че писмо е изпратено до областния управител и се очаква в следващите седмици да бъде свикано общо събрание на Асоциацията на ВиК за област Стара Загора.

„Трябва да дойде управителя на ВиК, да се обясни подробно какво налага вдигането на цената, защото до момента прозрачност по тези решения не е имало. Какви разчети, какви параметри налагат увеличението, какви инвестиции ще бъдат направени“, каза кметът.

Той коментира и взаимните обвинения между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ за това кой е виновен за вдигането на цената на водата.

„Материалът с бизнес-плана на ВиК пристигна в средата на март. Общинският съвет в Стара Загора, при обсъждане как да упълномощи да гласува представителя ни в Асоциацията, поиска резервна дата за провеждане на това заседание на Асоциацията. Отлагането е поискано, защото общинските съветници нямаха време да се запознаят с материала, а тези, които се бяха запознали, имаха по-скоро негативно становище. Тогава председателят на Асоциацията трябваше да вземе решение за отлагане на заседанието, за да може да се упълномощи представителя на общината да гласува - против. Областният управител не е взел предвид това становище на общината и е провел заседанието на 7 април, при което планът е приет. 35% има областният управител в Асоциацията, а общината - 32. Това гласуване можеше да се обърне“, коментира Живко Тодоров.

Вижте още