РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Очаква ни застудяване

Публикувано на:

В някои райони, главно в Западна България, днес ще има валежи от дъжд. В крайните югозападни райони и Родопите валежите ще са по-интензивни. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, максималните - между 7 и 12.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места е възможно да преръми слабо. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9-10 градуса, колкото е и температурата на морската вода. 

Над планините ще бъде предимно облачно, в масивите в западната половина от страната - с валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. В Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Във вторник вятърът от изток-североизток ще отслабне. Ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Ще бъде предимно облачно, на места, главно в Западна България, със слаби валежи. Със застудяването в западната част от Дунавската равнина и високите полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В сряда ще остане предимно облачно, почти без валежи. Минималните температури ще са около нулата, максималните в повечето места - между 0 и 5 градуса.

Вижте още