РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Опасно ветровито време във вторник

Публикувано на:

Жълт код за потенциално опасно време във вторник издадоха синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението е за силен вятър в 27 области на страната

Ще духа силен юг-югозападен вятър, с пориви 20-24 m/s. През нощта срещу сряда вятърът ще се усили още. 

Ще бъде доста ветровито, с умерен, в Източна България и северно от планините - силен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще се пренася топъл въздух и дневните температури ще се повишат, максималните ще са предимно между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна, но вероятността за валежи е много малка. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен южен вятър. Максималните температури ще са 13-15 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. 

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали сняг, под около 1200 метра - дъжд. Ще бъде много ветровито с до бурен, по високите и открити части временно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5, на 2000 метра - около 0 градуса.

През следващите дни ще остане ветровито, с умерен и силен южен вятър. Ще бъде доста топло за средата на януари, особено в Източна България и районите разположени близо до северните склонове на планините, където минималните температури ще са около и над 10 градуса, а дневните ще достигат 17-18 градуса. Ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания на облачността. Ще има и валежи от дъжд, на повече места в Западна и Южна България. В четвъртък се повишава вероятността в западните райони и Рило-Родопската област да са значителни по количество.

Вижте още