РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

В Стара Загора отбелязаха Ромската нова година

Публикувано на:

Трудова борса и празничен концерт на ученици и деца се проведоха в залата на Културния център в Стара Загора по повод Ромската нова година, известна като Василица или Банго Васил. Проявите са част от проект на община Стара Загора, който цели по-успешна интеграция на уязвимите малцинствени групи.

Проектът „С грижа за всеки гражданин от уязвими групи-успешен модел за социално- икономическа интеграция в община Стара Загора“ се реализира от април миналата година. Бенефициент по него е Община Стара Загора, с партньори сдружение „Свят без граници“, училища,  детски градини и две дружества. Проектът е насочен към повишаване на качеството на живот, намаляване на бедността сред ромите чрез по-добро образование и реална интеграция, обясни Иванка Сотирова, ръководител на проекта.  

В празничната програма се включиха деца и младежи от образователните институции, участващи в проекта. С песни и много танци те представиха колорита и традициите на общността. Ганчо Илиев, председател на Сдружение „Свят без граници“ поздрави присъстващите в залата за Банго Васил.  

След концерта се проведе и трудова борса, организирана от Бюрото по труда в Стара Загора. Работодателите  имаха  възможност да  представят своята дейност и да обявят свободни работни места.

Проектът „С грижа за всеки гражданина от уязвими групи-успешен модел за социално- икономическа интеграция в община Стара Загора“ се финансира по Оперативна програма: „Развитие на човешките ресурси“.

Вижте още