РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Стара Загора работи по проект за уязвимите групи

Публикувано на:

Продължават дейностите по проект „С грижа за всеки гражданин от уязвимите групи - успешен модел за социално-икономическа интеграция в община Стара Загора". Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Основната цел е създаването и прилагането на ефективен и иновативен междусекторен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи на територията на Община Стара Загора, насочен към повишаване на качеството на живот, намаляване на бедността и спиране на предаването на бедността през поколения.

През януари ще бъдат пресъздадени традициите за отбелязване на Банго Васил - Нова година за ромската общност. Припомняме, че на 8 април – Международен ден на ромите бяха популяризирани културната идентичност на ромите, както и техните бит и култура. Проведе се и „трудова борса“ с представители на "АзУкЕн" ООД и Дирекция "Бюро по труда" – Стара Загора.

Проектът продължава до 6 май 2023 година. Общата му стойност е 1 586 159.73 лева. Партньори са 7 детски градини и 10 училища на територията на общината, и Сдружение "Свят без граници". 

Вижте още