РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ще има ли преизчисляване на новата цена на водата?

Публикувано на:

От началото на януари ВиК Стара Загора обяви нови цени на водата. С близо 50 стотинки повече струва кубик вода в областта. Така вече ще плащаме 4,61 лева за кубически метър с включен ДДС.

Увеличението е с около 12% повече от последно приетата стойност на водата в региона на Стара Загора от 01.07.2022 година. От тогава до 31.12.2022 г. потребителите на услугата заплащаха по 4,12 лева за кубик с ДДС.

Старозагорци се събраха пред дружеството, за да изразят своето недоволство от новата цена, а кметът Живко Тодоров коментира поскъпването на водата във фейсбук:

„Здравейте! Много хора се вълнуват от увеличението на цената на водата в Стара Загора. Затова ще дам пояснения и ще кажа аз (като кмет на града) какво съм направил. Увеличението е поискано от държавното ВиК и е одобрено от КЕВР през пролетта на миналата година. Тези действия се развиват при назначен от тогавашното правителство управител и съответно председател на КЕВР. Всички знаем кой управляваше в този период до август 2022. Сега се крият и не вземат отношение по темата! Като кмет, разговарях с новия управител на ВиК инж. Радостин Миланов. Благодаря му, че взе проблема присърце! Ще се направят необходимите преизчисления и в следващите дни очаквайте новини в тази посока!“

Вижте още