РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Предупреждават за обилни валежи в част от страната

Публикувано на:

Националният институт по метеорология и хидрология издаде оранжев код за значителни валежи и за силен вятър в три области на страната - Смолян, Кърджали и Хасково. 

Обявен е и жълт код за други 17 области на страната.

През деня ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще са валежите на места в Западна и Централна България. В централните райони на Южна България са възможни и гръмотевици. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. След обяд в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен; ще бъде умерен до силен и ще нахлува студен въздух. Към вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 4-5 на места в Западна България до 12-13 градуса в източната половина от страната.


Над Черноморието също ще бъде облачно, около и след обяд с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 800-1000 метра от дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който след обяд в масивите от западната половина на страната ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Вижте още
От днес на разположение е и Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври" и до Универсалния магазин
01/12/2023