РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Николай Денков върна мандата на президента

Публикувано на:

Кандидатът за министър-председател Николай Денков върна нереализиран втория мандат за съставяне на правителство на държавния глава Румен Радев. 

„Връщам папката с неизпълнения мандат. За съжаление, този списък от национални цели с приоритети и задачи за тяхното постигане не получи достатъчна политическа подкрепа. Но съм сигурен, че това усилие си струваше. Обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България през следващите месеци тепърва предстои“, категоричен беше Денков.

Президентът Румен Радев каза, че при връчването на мандата са обсъдили задълбочено подхода и шансовете за съставяне на правителстово. "Обсъдихме също така приоритетите и целите на вашата декларация, което не се случи в български парламент. Вчера вашите коалиционни партньори и съмишленици от "Демократична България" заявиха, че единственият начин да се състави правителство с третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас”, каза той.

„Ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос“, добави държавният глава.

"Нека да видим на кого ще даде президентът третия мандат. Да видим дали ще седнат главатарите на масата, всичко зависи от мандатоносителя. Нямаме червени линии по това, че трябва да се обсъждат приоритетните за страната политики", заяви на излизане от президентството Денков. Според него съгласие би могло да има по общи политики – примерно правосъдната реформа„Как ГЕРБ си я представят е нещо, от което ще зависи дали ще имаме съгласие”, обясни Николай Денков. Относно третия мандат според него е ясно, че ще бъде различен подходът на БСП, „Български възход“ и ДБ и призова „нека да ги видим”.

Вижте още