РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Иванка Сотирова и Йордан Николов напускат постовете си

Публикувано на:

Заместник-кметовете Иванка Сотирова и Йордан Николов напускат постовете си. Това обяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Промените са обсъждани още преди месеци.

Омбудсманът на Стара Загора Надежда Чакърова е новият заместник-кмет с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности", а областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев поема ресора „Транспорт, чистота и екология“.

"Благодаря и на двамата за всичко, което са направили през годините", каза кметът. Той допълни, че новите заместник-кметове са изключително активни млади хора. И двамата са подготвени за тези постове.

„Добро управление се прави с последователни и логични стъпки. Това не е решение, което сме взели набързо. Напротив – този разговор и с двамата го водим още от преди празниците. Споделяме заедно 11 успешни години. Аз съм оптимист за добрите неща", каза кметът на Стара Загора.

„С огромна благодарност говоря за тях, защото във времето показаха, че работят с разум и много сърце за общината. Ключовият момент тук е чисто човешки, защото обществената работа има определен път и време", сподели Тодоров. Той припомни какво е свършено през годините от двамата му заместници, които са част от екипа му още от първия мандат, като цялостната промяна на организацията на градския транспорт, подновяването на автопарка и внедряването на гъвкави системи за улеснение на пътниците, изграждането на модерното съоръжение за управление на отпадъците, рекултивация на депото, подобряване на екологичните показатели на общината, както и почти изцяло обновената образователна и социална инфраструктура и разширяването на обсега на услугите за уязвимите групи.

„Благодаря на г-н Николов за неговите устойчивост и характер. Те допринесоха в годините да се случат много добри неща в нашата община, а това в крайна сметка остава записано в историята. Сега ще надграждаме. Благодаря сърдечно и на г-жа Сотирова, която пое един нелек ресор, в който нищо не бе променяно дълго време. Днес яслите, детските градини и училищата имат вид, който да отговаря на потребностите ни. Социалните услуги са многобройни, за да бъдат в полза на нуждаещите се от тях. Благодаря за нейната мъдрост и отдаденост", каза още градоначалникът.

Живко Тодоров сподели мотивите си да се спре на Надежда Чакърова и Радостин Танев.

„И двамата са млади, амбицирани и смятам, че ще дадат нова енергия на работата и екипа. Имат дългогодишен опит в частния сектор, имат изключително много опит с обществената дейност, което е важно, когато ще работиш пряко с хората и за тях. Радостин Танев е познат и с инициативите, които бяха насочени към привличане на инвеститори и ИТ сектора, което дава перспектива да бъдат насочени усилия към внедряването на нови технологии в ресора му. Надежда Чакърова също доказа във времето като омбудсман, че има визия и желание за работа. Младостта е ключът. Трябва да има приемственост", обоснова се кметът.

Вижте още