РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Община Мъглиж подкрепя децата със специални потребности и по време на извънредното положение

Публикувано на:

След удължаване на извънредните мерки вратите на детските градини в община Мъглиж остават затворени, но специалистите осигуряващи Допълнителната подкрепа на децата със специални потребности в детските заведения не спират работа. Предвид факта, че не може да се провежда онлайн терапевтиране, защото повечето деца са от ромски произход, д-р Душо Гавазов - Зам. - Кмет на Община Мъглиж, Ваня Желязкова - Експерт "Образование" и логопед Светлана Берова - консултант по обща и допълнителна подкрепа към Общината, обединени от общата кауза да се работи в името на децата решиха да помагат на децата. 

Поради тази причина:

1. Продължава разпространението на образователни материали по домовете и в затворената група.

2. Продължават телефонни разговори с родители – отговаряне на родителски въпроси и даване на индивидуални насоки как да стимулират децата и как да работят в домашни условия.

3. Всяко дете, нуждаещо се от допълнителна подкрепа, което няма ел.устройство ще получи разработен индивидуален терапевтичен пакет изцяло съобразен с нуждите и индивидуалния план на детето – определен брой принтирани и ламинирани страници с логопедични занимания – развитие на речта, фина моторика, дихателни упражнения, развитие на памет, внимание, концентрация и други.

4. Материалите ще стигнат до всяко дете с помощта на здравните и образователни медиатори.

Текат постоянни консултации с терапевтите, ангажирани от Община Мъглиж и това е най-работещият вариант на този етап. Специалистите благодарят на родителите, които снимат и изпращат работните листи, а от общината благодарят на медиаторите, с помощта на които материалите за децата стигат до всеки дом!

След като приключи извънредното положение ще имаме готова добра практика, с която ще се гордеем!“, категорична е Ваня Желязкова – Експерт „Образование“ в Община Мъглиж

Вижте още