РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Остава топло, с необичайно за сезона високи температури

Публикувано на:

Посрещаме първата седмица на 2023 година с тихо време, мъгливо сутрин, слънчево следобед и с необичайно за сезона високи температури

В понеделник атмосферната конфигурация няма да се промени. Отново сутринта ще е облечена в мъгла с понижена видимост в ниските райони и покрай големи водоеми като река Дунав. Светлата част на деня ще е слънчева и безоблачна. Следобед температурите ще достигат стойности между 12 и 17 градуса.

Незначителна промяна в обстановката ще има във вторник, когато ще задуха вятър от запад-северозапад и в средата на седмицата облачността ще е по-видима. Валежи не се очакват. Дневните температури леко ще се понижат, но ще се запазят над традиционните за януари.

На Йордановден (6 януари) и през почивните дни отново се очертава слънчево и топло за сезона време, макар и с по-осезаем вятър в планините и в северната половина на страната.

Захлаждане се очаква от 9 януари нататък с оформянето на зона с ниско налягане над Адриатическо море. Ще нахлуе по-студен въздух с усилване на вятъра и понижение на температурите. От запад на изток в началото на следващата седмица ще превали над цялата страна предимно дъжд. Понижението на температурите във вторник и сряда ще даде възможност да падне и сняг. На този етап първоначалните прогнози са за мокри снеговалежи в планините и около планинските масиви. До средата на януари метеорологичните модели допускат температури, близки до обичайните зимни стойности, облачно време с превалявания от дъжд и сняг.

Вижте още
От днес на разположение е и Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври" и до Универсалния магазин
01/12/2023