РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Програма на предстоящите богослужения

Публикувано на:

На 25 декември, в 9:30 часа, в катедралния храм „Св. Николай" в град Стара Загора, Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан ще възглави св. Василиева литургия. В следобедните часове – от 15:00 до 17:00, дверите на Митрополитския дом ще бъдат отворени за приемане на поздрави, по повод празника на Богорождението.

На 26 декември /Събор на Пресвета Богородица/ архиереят ще служи в храм „Въведение Богородично", гр. Стара Загора, а на 27 декември /Стефановден/ в храм-паметник „Рождество Христово" при Шипченски манастир, гр. Шипка. Началният час на литургиите е 9:30.

На 1 януари /Обрезание Господне/, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи св. Василиева литургия в катедралния храм „Св. Николай", в която ще участват всички свещеници от град Стара Загора.

По традиция на 6 януари /Богоявление/ след празничната служба и Великия водосвет, в 12:00 часа, в парк „Йордан Капсамунов" до комплекс „Езерото" се освещават бойните знамена и се извършва ритуалът по хвърлянето на Богоявленския кръст.

На 7 януари /Св. Йоан Кръстител/, архиереят ще служи в храм „Св. Йоан Предтеча", гр. Казанлък.

Вижте още