РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Астрономическата зима идва със затопляне

Публикувано на:

Настъпва астрономическата зима. Това ще се случи в 23:48 ч. на 21 декември. Зимата у нас тази година ще дойде със затопляне, за разлика от миналата година, когато на 21 декември 2021 г. зимата дойде със застудяване и силен северозападен вятър. От 21 декември денят започва да нараства, докато се изравни с нощта с идването на пролетното равноденствие. 

Преди обяд на много места в равнините и котловините ще бъде мъгливо, като подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Максимални температури между 4 и 9 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла. 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури: 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, по билата до умерен, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9, на 2000 метра - около 4 градуса.

Вижте още