РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Безплатни автобуси за гостите на Празника на пелина в Змейово

Публикувано на:

Два безплатни автобуса ще бъдат на разположение на желаещите да са част от Празника на пелина в старозагорското село Змейово. Транспортът, осигурен по инициатива на кмета на населеното място Стоян Трифонов, ще тръгне на 17 декември (събота) в 10.00 и в 11.00 часа от паркинга пред Регионална библиотека „Захарий Княжески" (бул. „Руски" №44).

Тази година в селото се събират за четиринадесети път, за да празнуват ароматната напитка. Очакват се близо 200 участника, които ще предложат на гостите свой прочит на рецепта за известния змейовски пелин, както и Улица на занаятите, музика, изложби и Библиотечен кът. Организатори са НЧ „Пробуда – 1928", местното кметство, подкрепени от Община Стара Загора. За най-малките посетители ще има Коледна елха и изненади.

За първи път празникът ще бъде с две локации – на площада в центъра и пред читалището. Началото на тържеството е в 10.30 часа. Друга новост е и връчването на специално отличие на изявен майстор на пелин - Награда на кмета на Змейово, за което помагат и ГК „Липа". Приз ще има и от името на публиката. 

Вижте още
От днес на разположение е и Коледният базар, разположен в парк „Пети октомври" и до Универсалния магазин
01/12/2023