РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Бойко Борисов: Направих крачка назад, макар че депутатите бяха против

Публикувано на:

Държим да има редовно правителство. Тези, които не участват в разговорите сега, не могат да очакват и ние да отидем на разговори. Аз направих крачка назад, макар че депутатите бяха против. Чисто партийна кандидатура щеше да се приеме като бламиране на първия мандат. Затова предприехме варианта една гражданска фигура, далече от нас, далече и от другите, предполагам, доказан, умен, успял, с гражданска позиция, патриот, критичен, доказан като образование, знание, умение, връх в своята кариера, неврохирургията. Ние в ГЕРБ имаме много лекари, много професори, в края на краищата той се съгласи, че не можем да се явяваме само като коментатори във футбола и в политиката. Проф. Никола Габровски има пълната свобода да направи това, което иска. Ако поиска помощ, ще я получи. Това коментира в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е в града по покана на кмета Живко Тодоров.

Ако аз бях взел мандата или някой друг от ГЕРБ, щяха да кажат "Вие знаехте какво ще се случи". Сега какво ще кажат?, попита Борисов.

"България изглежда много зле отвън. Изключително зле отвън. Тази политическа криза, липсата на редовно правителство, с тези упреци към други държави", заяви Борисов.

Вижте още