РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Над 100 милиона евро са усвоени в Стара Загора за шест години

Публикувано на:

Делегация на Европейската комисия е на посещение в Стара Загора. По-рано днес, екипът на делегацията, воден от Анес Монфре, се срещна със заместник-кметовете на Община Стара Загора Йордан Николов, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Милена Желева, секретаря на администрацията Делян Иванов и директора на дирекция „Инвестиции и европейски програми“ Георги Симеонов. Те споделиха впечатленията си от видяното през дните, в които Стара Загора бе домакин на представителите на Европейската комисия. Анес Монфре е началник на отдел „България, Унгария и Словения“ в Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия. Отделът отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите в България.

„Радвам се и съм горда да бъда в този прекрасен зелен град. През последните дни имахме възможност да видим няколко от големите проекта в града, които са реализирани и сме истински впечатлени. Имахме разходка с новите електрически автобуси, които са модерни, практични и екологични, а символът на града – липите, ме очарова приятно, въпреки че времето не бе благосклонно. Посетихме и СУ „Иван Вазов“, а срещата с учениците, мога да кажа, беше най-вдъхновяваща. Приятно изненадана съм, че във Вашия град са усвоени средствата по най-правилния начин и допринасят за това Стара Загора да е зелено и добро място за живеене. Благодарна съм и на домакините от Община Стара Загора за цялото гостоприемство и огромните хъс и амбиции, които виждам във всички тук“, каза Анес Монфре. В Стара Загора, за програмния период 2014 - 2020 година, са усвоени около 100 000 000 евро.

„Благодарни сме за средствата, получени от европейските програми, тъй като голяма част от успеха на града ни се дължи на тях. Надяваме се занапред да надграждаме и Стара Загора да бъде все по-добра за своите жители, но и за гостите на нашия красив град", сподели Йордан Николов.

Групата се запозна още и с Центъра за информация и услуги в Община Стара Загора, както и с Центъра за градска мобилност, които са ситуирани в сградата на общинската администрация.

Представителите на Европейската комисия имаха възможност да участват в Комитетите за наблюдение на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (ОПТТИ) и Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) в Стара Загора. Те опознаха и знакови места за града - разходиха се из обновения Зоопарк, посетиха Летния театър, както и централната пешеходна зона.

Вижте още