РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Влизат в сила промени по проект Нова възможност за младежка заетост

Публикувано на:

Влизат в сила промени по проект „Нова възможност за младежка заетост”, изпълняван от Агенция по заетостта, които ще увеличат възможностите за участие на пазара на труда на бизнеса и младите хора до 29 години.

В проекта, финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, е добавена нова дейност -„Осигуряване на заетост на лица от целевата група на длъжности, попадащи в обхвата на единични групи професии от 2 до 9 клас от НКПД 2011 г., за период до 9 месеца с осигурен ментор”. Така се разширява  обхватът на заетост на младите хора, като се предоставя допълнителна подкрепа в работния процес. Възнаграждението на наетите младежи ще бъде в размер на минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година.

Подробна информация за актуалните условия по проекта може да бъде намерена на официалната страница на Агенцията по заетостта, както и да бъде предоставена от служителите в дирекции „Бюро по труда” в страната.

Вижте още