РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Живко Тодоров: Към момента няма основание за преминаване към онлайн обучение

Публикувано на:

Към момента няма основание за преминаване към онлайн обучение. Нека хората да са спокойни. Надявам се, че цената на енергоносителите ще се задържи. През последните месеци тя е по-ниска. Ако има и компенсации, ще издържим. Но ако няма – правителството и парламентът да обяснят на хората какво се случва“, каза пред zagora.bg кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той коментира и ремонтите в града, които създават напрежение и неудобство.

„Нормално е когато се изпълнява такъв мащабен проект да има недоволство. Крайната цел обаче ще удовлетвори гражданите. Проблемът е да издържим. Постатвиха ни в заварено положение. Проектът на ВиК стартира преди две години, но едва през лятото беше направена първата копка и започна реалното му изпълнение. Работи се едновременно, защото проектът е до края на 2023 година. Това означава, че до октомври догодина всички ремонтни дейности трябва да приключат“, обясни Тодоров.

В момента се изчаква ВиК да приключи работата си по улиците „Августа Траяна“, „Боруйград“, „Васил Левски“, „Ген. Столетов“, „Ген. Гурко“, „Св. Княз Борис“, част от „Славянски“, за да може да започне асфалтирането. Уверението на дружеството е, че това ще се случи до края на годината.

„След като те приключат, започваме да асфалтираме. Ще бъдат направени целите улици. „Радецки“ и „Хан Аспарух“ също. В момента се рабори по ул. „Парчевич“. Първо ще се направят на биндер. Това е първият слой, който ще се положи. Причината е, че е възможно да има пропадане и така няма да даваме излишни пари за преасфалтиране. След това, през пролетта, ще се положат двата износващи пласта“, каза още Живко Тодоров.

Вижте още