РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Прокурори и ученици дискутираха последствията при шофиране след употреба на алкохол или наркотици

Публикувано на:

Прокурори от Районна прокуратура–Стара Загора участваха в дискусия с ученици от 11 клас от Гимназия за преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ в Стара Загора на тема „Пътна безопасност. Управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотични вещества“. Срещата се проведе в рамките на Образователната програмата „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се осъществява съвместно с Районен съд–Стара Загора. В дискусията специално участие взе психиатърът д-р Иван Добринов, който е завеждащ  отделение за пациенти със зависимости.  

Пред учениците се представиха всички аспекти на действието и употребата на психоактивни вещества, разграничението между административно нарушение и престъпление и др. Представител на Районна прокуратура–Стара Загора информира младежите в кои случаи употребата на алкохол и наркотични вещества и последвалото след това управление на автомобил съставлява престъпление и какви са предвидените в закона наказания.

На учениците бе представена интерактивна презентация по темата от д-р Иван Добринов за въздействието върху човешкия организъм на приема на алкохол, упойващи или наркотични вещества.

Особен интерес предизвика симулацията със специални алкоочила, предоставени от РЗИ–Стара Загора, с които учениците симулативно изпитаха влиянието на алкохола върху възприятията и реакциите си.

Вижте още