РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Прокуратурата с подробности за инцидента с починал работник в „Арсенал“

Публикувано на:

Мъжът, загинал при вчерашния инцидент в мъглижкия завод 4 към „Арсенал“АД, е бил с голям стаж и богат опит, коментира зам.-окръжният прокурор на Стара Загора Гриша Мавров. Починалият е на 59 години. 

„При контролирано унищожаване на взривни смеси и барут, ръководителят на екипа, който е определен със заповед на изпълнителния директор на завода, е пострадал, като е обгорял по ръцете и краката. Мъжът е транспортиран в клиниката по изгаряния в Пловдив, където е починал“, обясни още Мавров.

Мъжът пострада вчера следобед при инцидент в мъглижкия завод „Арсенал“ АД. Инцидентът е станал при извършването на планирано унищожаване на бракувана продукция в Завод 4 в Мъглиж, при което е настъпило запалване. В резултат мъжът е получил тежки изгаряния, но въпреки усилията на медиците в пловдивска болница е починал.

Мавров каза, че към настоящия момент още протичат следствени действия за установяване на причините за възникване на инцидента. „Ще изчакаме експертизите, те ще дадат причините за възникването му, както и часа, в който се е случил", допълни той и  припомни, че през вчерашния ден преди инцидента е имало унищожаване на смеси в завода в Казанлък, което е преминало без инциденти.

Загиналият е бил с голям стаж и богат опит, като неведнъж е ръководил такива операции.

Mавров обясни, че в момента продължават процесуално-следствени действия и се чакат техните експертизи във връзка с възникналия на 6 октомври инцидент с трима загинали. 

Вижте още