РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Убиха мъж в старозагорското село Малка Верея, извършителят е задържан

Публикувано на:

Простреляха мъж в старозагорското село Малка Верея. Пострадалият е починал в болницата. Мъжът е бил прострелян в дома си. Инцидентът е станал е станал малко след 2:30 часа тази нощ, докато 51-годишният мъж е спял.

За престъплението е обвинен 45-годишен мъж.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора са започнали незабавни действия по разследването и извършителят на деянието е бил установен и задържан. До момента е направен оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, при които са иззети вещи с оглед приобщаването им като веществени доказателства по делото и др.

В лекия автомобил, с който се е придвижвал задържаният, е намерено огнестрелно оръжие - ловна пушка, която ще бъде изследвана като средство за извършване на престъплението. Предстои назначаването на експертизи, които да установят с точност механизма на осъществяване на деянието и причината за настъпване на смъртта на починалия мъж. Работи се по установяване мотивите за престъплението.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.    

„Извършителят е проникнал и е произвел изстрел, вероятно с ловно оръжие. Тъй като пострадалият е с множество проникващи рани от сачми в тялото“, обясни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Няма данни случаят да е придружен с грабеж. Най-вероятно има личен мотив за извършване на престъплението. Сигнал за инцидента е подаден от близки на пострадалия, който е успял да им се обади по телефона. Няма данни за проникване с взлом. 

Вижте още