РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Турнир по лека атлетика „Берое“ събира над 170 деца на стадиона под „Аязмото“

Публикувано на:

Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Стара Загора събира тази неделя на стадиона под „Аязмото“ над 170 деца под 14 и до 16-годишна възраст за участие в традиционния турнир „Берое“. 

Началото на турнира е насрочено за 10:00 часа на 23 октомври, неделя. За участие в турнира са се записали деца от клубове от цяла България, които са редовни членове на Българската федерация по лека атлетика. 

Турнирът е важна контрола за децата преди старта на зимния лекоатлетически сезон, обясни Емилия Драгиева, член на управителния съвет на СКЛА „Берое“. „В клуба се получиха и няколко имейла и заявки за участие в турнира от училища и спортни клубове, които не са членове на БФЛА и нямат лиценз от Министерството на младежта и спорта. Те нямаше как да бъдат включени в турнира“, поясни Драгиева. 

Състезанието ще протече в четири дисциплини, в които ще премерят спортните си възможности деца от различни възрастови групи. 

Родените през 2010, 2011 и 2012 година ще се състезават в 60 метра гладко бягане за момчета и за момичета, скок на височина за момичета и 600 метра гладко бягане за момичета и за момчета. 

В дисциплината 200 метра гладко бягане ще участват момичета, родени през 2008 и 2009 година.

 

Всички участници в турнира ще бъдат наградени с медали за първо, второ и трето място. Входът за турнира по лека атлетика на стадион „Берое“ ще бъде напълно свободен. Децата се надяват повече хора да дойдат на трибуните, за да ги подкрепят и аплодират.

Вижте още