РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Повдигат две обвинения на мъжа, който се барикадира в Казанлък

Публикувано на:

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава две досъдебни производства за палеж и хулиганство, извършени вчера в Казанлък. Като обвиняем по тях предстои днес да бъде привлечен 46-годишен мъж. Той ще бъде задържан и за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.  

До момента е установено, че на 13 октомври, около 08.30 часа, на тел. 112 е постъпил сигнал за горяща сграда в кв. “Изток“ в Казанлък. На място са пристигнали екипи на пожарната и полиция, като огънят е бил овладян и потушен. Веднага са започнали действия по разследването под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора и е установено, че извършител е 46–годишен мъж. На адреса му отишли полицейски служители, но той е започнал да хвърля по тях и патрулния автомобил различни стъклени предмети и тухли, и се барикадирал. Поради тази причина на място е пристигнал и специализиран отряд на МВР. Мъжът е бил задържан.

Изведоха барикадиралия се мъж в Казанлък

До момента под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора са извършени множество действия по разследването - разпити на свидетели, оглед на местопроизшествието, претърсване, които са проведени при условията на неотложност.

Задържаният мъж е осъждан за управление на МПС без съответното свидетелство за това и след употреба на алкохол, както и за кражби. Търпял е наказания лишаване от свобода три пъти, като последно е бил освободен от затвора през юни 2021 година.

Районна прокуратура - Стара Загора ще му повдигне обвинение за престъпление по чл.330 ал.1 от НК – за извършен палеж на търговски обект – заведение в кв. „Изток“ в гр.Казанлък и по чл. 325 ал.5 вр. ал.2 вр. ал.1 от НК - за хулиганство, извършено в условията опасен рецидив, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ своите служебни задължения и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

Действията по разследването продължават.

Вижте още